onsdag 8. oktober 2008

Suspekt dokke?

Hva i all verden er det denne dokka sier?Dette høres ut som et tilfelle av auditiv pareidolia for min del. Jeg har hørt på klippet mange ganger, og kan ikke si meg enig i at det er opplagt at den sier "islam is the light". Siden jeg leste før jeg så klippet at det var det dokka sa, hører jeg at det kan tolkes slik, men jeg er usikker på at jeg ville hørt det hvis jeg ikke hadde blitt påvirka på forhånd. Men som for alle slike fenomener, når man først har hørt eller sett det en gang, klarer man ikke å la være å høre det. Som i Dido-sangen "thank you", der jeg veit at hun synger "morning rain drops on my window", men jeg likevel hører det jeg hørte første gang jeg hørte sangen, nemlig "I wanna make love to my window".

Legg også merke til reporterens kommentar - "this doll is spouting more hate than love". Hvis dokka sier "islam is the light" (noe jeg mener er tvilsomt) - er det virkelig hatefullt? Virkelig? Kanskje i overkant ømfintlig, men ok.

4 kommentarer:

Signe sa...

Men hva er det dukken egentlig sier? Har du funnet ut det?

Panne sa...

Nei, jeg prøvde å google i dag, og fant bare artikler som mente at den sa "islam is the light". Skal poste igjen hvis jeg finner ut noe mer.

Panne sa...

PS: Her er en lenke: http://blog.wired.com/gadgets/2008/03/attack-of-the-t.html som handler om slike fenomener.

Panne sa...

Ok, nå fant jeg en uttalelse fra de som lager dokkene:


The doll, which is made in China, has only one scripted word - "mama" - and other sounds are merely baby babble, said Mattel spokeswoman Sara Rosales. The toy, which retails for $19.99 and is meant for ages 2 and up, makes one sound that "may resemble something close to the word 'night,' 'right' or 'light,' " she added.